D&R Fotografie maakt commerciële foto’s gericht op bedrijven en ondernemers. Wij zijn een eigenwijs creatief team van twee fotografen die meedenken over beelden voor campagnes, portretten, en uitingen voor magazines, websites folders en flyers. We werken in een studio in Apeldoorn of op elke gewenste locatie. Ons kenmerk is het karakter van de belichting waarbij we gebruik maken van bestaand licht gecombineerd met strobist fotografie. Wat kunnen we voor u betekenen?
Neem een kijkje op onze werk pagina daar vind je Mensen, Productbeleving en beeldverhalen.

Dimmen van Otterloo
Ik ben lang op zoek geweest naar een vorm waarin mijn identiteit en liefde voor een vak op een creatieve manier samenkomen. Ik heb een opleiding gedaan voor drama, vormgeving en reclame. Toneelbeeld, licht, compositie en kleur zijn aspecten die mij enorm aanspreken. Maar in de individuele vakken kon ik mijn draai niet vinden. Met Robin ben ik spontaan gaan fotograferen en de stap naar fotografie als vak was gezet. Hierin kan ik alle onderdelen combineren in één vak. En met passie. Fotografie daagt me steeds weer uit om op zoek te gaan naar nieuwe beelden, nieuwe mogelijkheden en anders kijken. Daarnaast is de wereld mijn kantoor. Elke dag weer een beetje genieten van vrijheid, schoonheid en passie. Ik zit op mijn plek!

Robin van der Spek
Ik kijk van kinds af aan al met grote fascinatie naar de manier waarop licht werkt. Het zachte egale licht dat wordt gereflecteerd door een gebouw, of het mooie licht dat via een raam binnenkomt op een bewolkte dag, het gouden uurtje vlak voordat de zon ondergaat waarbij het licht hard is, maar alles een prachtige gouden kleur heeft. Licht raakt mij op verschillende manieren.
Licht is alles in fotografie. Het maakt of breekt de foto en juist door die fascinatie heb ik mijn passie gevonden in fotografie. Om een bepaalde sfeer in een foto te krijgen moet je dus het juiste licht hebben. Dat licht is er vaak niet meteen en daarom werken we veel met opzetflitsers, ook wel strobist fotografie genoemd. Door de blogs van de Amerikaanse fotograaf David Hobby (bedenker van strobist) kwam ik daarmee in aanraking. Hoe je met deze techniek bepaalde sferen in de foto vastlegt, heb ik intensief bestudeerd en pas ik regelmatig toe in mijn fotografie. Het leukste van mijn werk is dat ik telkens weer erg interessante mensen mag fotograferen en op veel verschillende plekken kom. Geen dag is hetzelfde!